Quinta do Golfe House BY Solange Calio Arquitetos

RECENT ARCHITECTURE

IMAGES:

image ©MCA Estudio

YEAR:
LOCATION:

Jardim Tarraf II, Brazil

Located in the Quinta do Golfe II, a private condominium in São José do Rio Preto (SP/Brazil), this high standard residence features the refinement that surrounds all architecture, in the minimalist line of the architect Solange Cálio, and in the organic landscaping of Luciano Fiaschi. The initial concept of the project started with the integration of indoor environments with the garden and the pool area. This was achieved thanks to the large free spans, which are enclosed by wide floor-ceiling frames.Natural lighting is abundant, which makes the interior a real extension of the exterior. The apparent concrete is present throughout the construction. On the façade, the material is accompanied by the cumaru wood of the catwalk and the transparent glass umbrella. The landscaping and the stones complete the outside of the residence. Inside, the concrete, present on the walls and on the lining, received a special texture made by wood forms. The travertine Navona marble floor is another key element that helps in the integration of this residence. The material begins in the main room, extends to the gourmet area, where it is also used in the island’s countertops.The result is a clean and continuous look. Another highlight of this residence is undoubtedly the circulation to the rooms. The cumaru wood leafed the doors which were built-in the panel. Making front to the large glass window, the resident goes through the spaces while the look on the view of the infinity swimming board and to the golf field all over the background.In the living room, one of the walls received a natural law office and a module with mirror doors, a television, books, and other personal family objects. The living room still has comfort and design guaranteed by Mole Chair, signed by Sérgio Rodrigues. Other design pieces complement the environment, such as the Magneto floor lamp and Lumini’s Lumière abajour. Botteh’s rug, in a neutral tone, takes warmth into space and delimits interior spaces. The space is also delimited by the off-white lacquered desk and pendant, from On Light. For the moments of leisure and a chat, the balcony was equipped with a Viking barbecue grill, with the Into sofa by Gervasoni, and Carlos Motta’s rocking chairs Asturias and Pedro Petry’s benches.