THE TREE

MAG

Studio/Garage by Fontego architettura

ARCHITECT:

Fontego architettura

PHOTO:
 

Simone Padelli

YEAR:

2021

LOCATION:

Pistoia, Italy
 
LINKS:
 
 

This old warehouse has been turned into a studio/garage for a car’s collector through a simple and plain project.
Architect’s sign has been very soft and the original structure has been respected and left just how it was in a space born to be a store depot. The process has only involved and added a storage space, a bathroom and a small bedroom. The goal here was to keep spaces as empty and as big as possible to allow cars’ maneuvers.

Main feature of this project is to basically live this place as an office or free space being in between cars and oil barrels. No privacy needed so all materials are transparent or translucent. Main equipments in this all-fixed custom furniture are indeed polycarbonate and glass; both always framed in white metal structures use as doors, panels, sliding gates, bar cabinets and storage spaces.

Text provided by the architect

THE TREE MAG – The Fruits of Ideas