Stone Apartment by Iterare Arquitectos

IMAGES:

image ©David Zarzoso

YEAR:

2019

LOCATION:

Valencia, Spain

The Stone Apartment is a small project focused on natural materials and its effects on the space. The new heart of the house comprise the main bathroom and a second one created on the reform, acting as a core around which the life happens. Completely built with natural stone, the soft silky surface of the usually floor to ceiling 3 cm thick stone pieces, create the background of the different scenes of the house. Walls on this core are built with tailor made construction processes, and most of them are not traditional partitions with stone sheathing applied, but partitions made by 3 cm thick stone pieces anchored on the floor, ceiling, and among them.
In between these pieces, 1 cm thick glass pieces are inserted to get light in and out of the core.
Blinds and tailor made light fixtures modulate the experience of the light bathing the stone walls.

RECENT IN ARCHITECTURE