THE TREE

MAG

Park Pavilion The Hoge Veluwe National Park by De Zwarte Hond + MONADNOCK

ARCHITECT:

Monadnock + DeZwarteHond

PHOTO:
 

Stijn Bollaert

YEAR:

2019

LOCATION:

Hoenderloo, The Netherlands

LINKS:
 
 
 

The construction of the new multifunctional public building in De Hoge Veluwe National Park started in july 2018 and it reached its highest point on Friday November 16th. The building, inspired by the idea of a contemporary country house has become the park’s new core location, the place where visitors meet and, together, experience the beauty of nature, art and architecture. The welcoming building accommodates the park restaurant, an information desk, reception areas and the park shop. It replaces the old park restaurant that no longer meet the current requirements of the 600.000 people who visit the park annually. The new multifunctional building forms an inspiring unity with the landscape. The design is the work of the Monadnock/De Zwarte Hond architect combination. H+N+S Landschapsarchitects is responsible for the landscape design, and the Antea Group for the project management.

Text provided by the architect

THE TREE MAG – The Fruits of Ideas