THE TREE

MAG

Nanjing Art Center by Studio Link-Arc

Nanjing Art Center by Studio Link-Arc

Nanjing Art Center by Studio Link-Arc

ARCHITECT:

Studio Link-Arc

PHOTO:

image ©Qingshan Wu

YEAR:

2019

LOCATION:

China

In this volume with steel skin the vertical walls are deformed to the point of becoming horizontal floors.

Could you tell me about Nanjing Art Center?

The Nanjing Art is based on a series of planar elements that twist to combine “wall” and “floor” into a single gesture. We combined a number of these folded walls to create the architectural gesture. The spaces and the architecture arise from these folded planes—the entry canopy, the public stair, the main exhibition space, et cetera. Each space within the building exists between these walls. It’s very dynamic.

The interior treatment is subdued, so visitors can feel the architecture as they walk through the building. It’s not really a standard building with floors and rooms—it’s a series of interlinked spaces between the curving walls.

We worked with a very good team of consultants on the project. The stainless steel skin was parametrically designed, and we worked with engineers in New York and China to accomplish some very large cantilevers.

[lab_divider title=”RECENT IN ARCHITECTURE”][lab_portfolio_items category_filter=”no” columns=”4″ pagination_type=”hide” portfolio_query=”size:12|order_by:date|post_type:,portfolio|tax_query:11″]

THE TREE MAG – The Fruits of Ideas