THE TREE

MAG

Mies van der Rohe Pavilion: the installation of SANAA

Mies van der Rohe Pavilion: the installation of SANAA

Mies van der Rohe Pavilion: the installation of SANAA

IMMAGINI:
ANNO:

In your installation at the Mies van der Rohe Pavilion in Barcelona you have inserted a transparent spiral inside building. The existing has remained practically intact. But the surface, almost invisible, changes building’s perception of Mies van der Rohe. What is the role of light in your architecture?

Mies Pavilion is connected to the outside through a courtyard and it is a space where natural light and wind come in. First of all we use the acrylic to make our installation. It was meant to let people who came in to feel something new while keeping the quality of the space. I experienced a different perception than usual by mixing the architectural space. I usually see with the landscape reflected by transparent acrylic. Due to the difference in brightness produced by natural light, the clear panel gives diversity to the reflecting landscape. I think that our installation always created a landscape with different impressions.

THE TREE MAG – The Fruits of Ideas