THE TREE

MAG

Àngels and Inhar’s apartment by Vora

ARCHITECT:

Vora

PHOTO:
 
adrià goula
 

YEAR:

2019

LOCATION:

Manresa, Spain
 
LINKS:
 
 
 
We were asked to transform a big flat, built 10 years ago, that was in extremely good condition because it was never inhabited. However, the new inhabitants, a young couple, wanted to reform part of it to change the scale of it, turn it cozier, because it was overscaled for their needs.
The refurbishment consisted on the transformation of the circulation spaces, the core of the house. The rest was kept as it was. We placed a succession of 4 wooden vestibules, enclosed by thick walls that contain storage and showcases for objects, linked by low and narrow corridors. Systole and diastole. Each vestibule is related to a use: the first is linked to service spaces (cellar, storage cabinet); the second, to the kitchen; the third, to the social zone (living room and bathroom); the last one, to the sleeping area.
The house faces a huge, excessive terrace, which has been resized by a platform next to the apartment, framed by a wooden structure as awnings support, to generate a welcoming outdoor space of its own.

Text provided by the architect

THE TREE MAG – The Fruits of Ideas